U Pekingu treće upozorenje na smog ove godine

Izvor: N1 televizija, 25.Mar.2018, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Pekingu treće upozorenje na smog ove godine

Peking je izdao treće upozorenje na smog ove godine, dan pošto je označen vodećim kineskim gradom u smanjenju zagađenja vazduha.

"Narandžasti alarm" biće na snazi od ponedeljka do srede, objavio je pekinški biro za zaštitu životne sredine, prenosi britanski Independent.

U tim situacijama teška industrija, na primer fabrike koje proizvode nameštaj i cement, mora da ograniči proizvodnju na 50 odsto.

U saopštenju se navodi da se u naredna tri dana >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << očekuje srednje do teško zagađenje u glavnom gradu Kine.

To je drugo upozorenje na zagađenje od smoga u Pekingu ovog meseca. I prethodna dva "narandžasta alarma", u januaru i martu, trajala su po tri dana.

Peking je od oktobra do februara dostigao najveće prosečno smanjenje zagađenja vazduha među 28 gradova na severu Kine.

Kineska vlada započela je borbu protiv smoga u zimskim mesecima, kada je zagađenje veće zbog grejanja.

Taj plan uključuje korišćenje prirodnog gasa umesto uglja za grejanje u domaćinstvima i fabrikama, kao i obavezno smanjenje proizvodnje čelika.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.