U Pakistanu 35 mrtvih u eksploziji na pijaci

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Nov.2018, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Pakistanu 35 mrtvih u eksploziji na pijaci

Najmanje 35 osoba je poginulo i nekoliko desetina je povređeno u eksploziji bombe na pijaci na severu Pakistana, nekoliko sati posle napada na kineski konzulat u Karačiju, drugom gradu po veličini na jugozapadu zemlje, saopštile su pakistanske vlasti novi bilans žrtava, javila je agencija AP.

U prethodnom izveštaju je bilo 25 mrtvih.

Lokalne vlasti su navele da je ekplodirala bomba sakrivena u gajbi povrća.

Eksplozija se dogodila u gradu Kalaja u blizini >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << granice s Avganistanom. Lokalne vlasti saopštile su da su žrtve pretežno šiitski muslimani.

Nekoliko sati ranije, u Karačiju su stradala dva policijaca koja su sprečila napad naoružanih muškaraca na kineski konzulat, prenela je agencija Frans pres.

Odgovornost za taj napad je preuzeo separatistički pokret Oslobodilačka vojska Beludžistana, nestabilne provincije na jugozapadu Pakistana.

Napad su osudile pakistanske, kineske i indijske vlasti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Napad na kineski konzulat u Karačiju, bomba u drugom delu Pakistana

Izvor: VOA, 23.Nov.2018

Najmanje 34 ljudi je poginulo a desetine su ranjene u odvojenim napadima naoružanih pobunjenika u Pakistanu.  U južnoj luci Karači, najmanje četiri osobe su poginule kada je grupa u kojoj su bila tri naoružana muškarca koji su nosili samoubilačke pojaseve napala kineski konzulat.   Portparol...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.