Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Mađarskoj uhapšeno 27 kosovskih Albanaca

BUDIMPEŠTA - Mađarska policija uhapsila je na graničnom prelazu Mošonmađarovar prema Austriji, 27 ilegalnih albanskih imigranata, koji su išli od Kosova ka Austriji, izjavio je danas šef lokalne policije Čaba Čokan.

Tokom prve akcije, sprovedene u nedelju, policija je uhapsila 12 imigranata i tri lokalna švercera ljudima, iz tri automobila, dok je četvrto vozilo pobeglo.

U drugoj akciji, mađarska policija je uhapsila 15 kosovskih Albanaca i jedno lice optuženo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za trgovinu ljudima.

Albanci su priznali da su trgovcma ljudima platili od 1.500 do 3.500 evra da bi im pomogli da se domognu Austrije.

Mađarska policija sumnja da se radi o međunarodnom lancu trgovine ljudima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Uhapšeno 27 kosovskih Albanaca

Izvor: B92, 26.Maj.2008

Budimpešta -- Mađarska policija uhapsila je na graničnom prelazu Mošonmađarovar prema Austriji, 27 ilegalnih albanskih imigranata, koji su išli od Kosova ka Austriji... Tokom prve akcije, sprovedene u nedelju, policija je uhapsila 12 imigranata i tri lokalna švercera ljudima, iz tri automobila,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.