U Kikindi slabo interesovanje za produženi boravak u školama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2020, 10:07

U Kikindi slabo interesovanje za produženi boravak u školama

Produženi boravak od juče je u Kikindi počelo da koristi sedmoro dece nižeg školskog uzrasta. Početku rada boravka prethodile su ankete, kojima su zaposleni u školama evidentirali zainteresovane roditelje. Tako je boravak otvoren u školama "Đura Jakšić", "Jovan Popović" i "Vuk Karadžić" u Kikindi, kao i u OŠ "Slavko Rodić" u Banatskom Velikom Selu.

Za korišćenje boravka nije bilo potrebno pribavljanje medicinske dokumentacije o zdravstvenom stanju učenika. Pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dolaska u ustanovu, roditelji su u obavezi da deci izmere temperaturu, a temperatura se meri četiri puta tokom boravka u ustanovi. Pored dece, temperaturu mere i zaposleni.

U kikindskoj OŠ "Jovan Popović" za korišćenje boravka prijavljeno je troje učenika. Sa njima radi učiteljica, uz koju deca prate nastavu na daljinu, rade domaće zadatke, a posebno se vodi računa o tome da đaci što više vremena provode na otvorenom. Prilikom ulaska u prostor produženog boravka, obavlja se detaljna dezinfekcija, a sam objekat boravka izdvojen je od ostatka škole. Zaposleni u školi "Jovan Popović" otišli su i korak dalje kada su u pitanju mere predostrožnosti, tako što su testirani na virus korona, gde se pokazalo da niko od njih nije pozitivan na kovid 19.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.