U Kikindi školski kamp Klarino raspustilište

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Avg.2020, 14:45

U Kikindi školski kamp "Klarino raspustilište"

U periodu od 4. do 14. avgusta, u kikindskoj OŠ "Feješ Klara" realizuje se kamp za učenike te škole, pod nazivom "Klarino raspustilište". Cilj kampa je unapređenje svesti učenika o zdravim stilovima života, kao i podizanje kvaliteta slobodnog vremena učenika kroz organizaciju obrazovno-rekreativnih sadržaja. Realizaciju kampa podržao je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice.

Učenici, polaznici kampa kikindske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << OŠ "Feješ Klara, imaju priliku da na kreativan način ispune svoje slobodno vreme i da uz druženje nauče nešto novo.

"Mi smo procenili da je period raspusta za većínu dece pomalo i dosadan i želeli smo da im ponudimo radionice , koje će ih zabaviti, a takođe im omogućiíti da nauče nešto o tim oblastima", naglašava Eleonora Volaš Cibula, nastavnica u kikindskoj OŠ "Feješ Klara" i jedan od edukatora.

U okviru kampa, organizovan je niz zanimljivih radionica tokom kojih će deca savladati detalje u oblasti fotografije, dizajna i ilustracije, modeliranja, šivenja, vezenja, robotike, a baviće se i lekovitim biljem.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju planirane aktivnosti realizovane su uz poštovanje svih propisanih mera bezbednosti i kad god je to moguće - na otvorenom prostoru

"Pomalo smo se i mi pribojavali kakao da se oragnizujemo, ali deca su se jako lepo uklopila. Svi sede pojedinačno, drže distancu, u zatvorenom prostoru nose maske. Pri ulasku je obavezna dezinfekcija ruku, pre toga je i učionica je dezinfikovana, tako da je kompletna organizacija dobra i bezbedna. Naravno, u učionici ima dece koliko i klupa, odnosno danas 14-oro učenika", dodala je Eleonora Volaš Cibula.

Podsećamo, kikindska osnovna škola "Feješ Klara" je jedina dvojezična škola u Kikindi, a nastava se odvija na madjarskom i srpskom jeziku. Taku su organiozovani i sadržaji tokom trajanja kampa. Uz dobru saradnju sa kikindskim institucijama, pre svega Terrom, samu realizaciju kampa "Klarino raspustilište" podržao je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.