U Italiji manje zaraženih koronavirusom nego prethodnih dana

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Maj.2020, 21:55

U Italiji manje zaraženih koronavirusom nego prethodnih dana

Italija je objavila da je u toj zemlji registrovano još 416 osoba zaraženih koronavirusom, manje nego u prethodna tri dana, dok se zemlja priprema za ublažavanje ograničenja putovanja.

Vlasti su večeras objavile da je u prethodna 24 časa od posledica zaraze koronavirusom umrlo još 111 osoba, čime je broj mrtvih povećan na 33.340. Više mrtvih od Italije imaju jedino SAD i Velika Britanija.

Broj smrtnih ishoda je sličan kao prethodnih dana i ukazuje da je obuzdavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zaraze pod kontrolom, gotovo četiri nedelje od početka postepenog popuštanja restriktivnih mera.

Ministarstvo zdravlja Italije saopštilo je juče da jednonedeljno posmatranje situacije po regionima nije pokazalo značajne probleme, zahvaljujući čemu će od srede biti ublažena ograničenja putovanja.

Međutim, guverneri nekih italijanskih regiona insistiraju da na snazi ostanu ograničenja za građane Lombardije, epidemijom najteže pogođenog regiona, i da turisti moraju da imaju potvrdu da su negativni na koronavirus.

S druge strane, ministar za regionalna pitanja navodi da su takve mere protivustavne pošto Ustav Italije ne dozvoljava bilo kom regionu da brani slobodno kretanje ljudi.

Zaraza koronavirusom potvrđena je širom sveta kod više od 6.100.000 ljudi, od kojih je umrlo više od 368.000.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.