U Iraku i Siriji ima više od 20.000 džihadista

Izvor: B92, 14.Avg.2018, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"U Iraku i Siriji ima više od 20.000 džihadista"

Islamska država u Siriji i Iraku trenutno broji između 20.000 i 30.000 članova, pokazuje najnoviji izveštaj Ujedinjenih nacija.

U izveštaju se navodi i da njihova, ali i Al Kaidina globalna mreža, predstavljaju rastuću pretnju.

Uprkos porazu Islamske države u Iraku i velikom delu Sirije, eksperti navode da su mnogi njeni članovi ostali u tim zemljama, neki i dalje učestvuju u borbama, a neki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se kriju.

U izveštaju koji je predstavljen Savetu bezbednosti UN, prenosi AP, navodi se da će najverovatnije smanjena „prikrivena verzija“ jezgra Islamske države opstati u Siriji i Iraku, uz značajnu podršku u Avganistanu, Libiji, jugoistočnoj Aziji i zapadnoj Africi.

Globalna mreža Al Kaide, navode eksperti UN, i dalje opstaje, sa svojim saveznicima u Somaliji, Jemenu, južnoj Aziji i u afričkom regionu Sahel.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.