Izvor: Blic, 30.Avg.2017, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Hjustonu izvučen kombi nestale šestočlane porodice

Spasioci su u Hjustonu, odakle je voda posle obilnih kiša koje je doneo uragan Harvi počela da se povlači, izvukli potopljeni kombi koji je nestao proteklog vikenda sa šestočlanom porodicom koju čine baka, deka i njihovo četvoro praunučadi uzrasta od šest do 16 godina.

Manuel i Belija Saldivar nestali su sa praunucima dok su pokušavali da pobegnu od nadolazeće poplave.

"Sa žaljenjem javljamo da smo pronašli kombi potopljen u poplavi u Grins Bajuu u kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se navodno u nedelju nalazila šestočlana porodica", saopštila je na Tviteru kancelarija šerifa okruga Haris, prenosi AFP.

Policija je uočila tela dve odrasle osobe na prednjim sedištima, dok je zadnji deo vozila i dalje pod vodom, a ne zna se šta je sa decom, rekao je šerif Ed Gonzales.

Beli kombi zaglavio se u muljevitoj vodi u šumovitoj oblasti, nakon čega ga je struja ponela, navela je policija i Rik Saldivar, čiji je brat Semi prvobitno bio za volanom tog kombija.

Semi Saldivar je uspeo da se iskobelja sa sedišta vozača i da izađe iz kombija, ali ne i da spase svoje rođake, objasnio je Rik.

- Najstrašnije je što je on rekao da je čuo decu kako vrište pozadi. To sada neprestano čuje u svojoj glavi - rekao je Saldivar televiziji KHOU.

Američki mediji navode da je Harvi odneo oko 30 života, a očekuje se da će broj žrtava rasti kako se voda povlači.

Policija u Hjustonu saopštila je da se 17 osoba vode kao nestale.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.