U Hamburgu uhapšeno 700 nakon sukoba levičara i desničara

Izvor: Blic, 04.Jun.2012, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Hamburgu uhapšeno 700 nakon sukoba levičara i desničara

Nemačka policija saopštila je danas da je 700 osoba uhapšeno nakon sukoba između neonacista i njihovih neistomišljenika u Hamburgu.

Oko 1.000 neonacista izašlo je juče na ulice Hamburga sa zahtevom za okončanje imigracije i mulltikulture, ali su nadjačani pojavom oko 10.000 njihovih neistomišljenika.

Nekoliko stotina policajaca, koji su pokušali da razdvoje dve grupacije, gađani su kamenicama i bocama. Povređeno je 38 policajaca, dok je zapaljeno deset policijskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vozila.

Antinacistički demonstranti iskoristili su nekoliko stotina kontejnera kako bi sprečili marš nacista. Policija je upotrebila vodene topove kako bi ugasila vatru u kontejnerima i rasterala masu.

Materijalna šteta nakon nemira u Hamburgu procenjena je na najmanje dva miliona dolara.

Povezane vesti: Sukobi levičara, desničara i policije u Hamburgu Berlin: Oko 7.000 policajaca obezbeđuje Prvi maj Nemačka policija uhapsila 24 neonacista Nemačka policija uhapsila sledbenika neonacista U Nemačkoj uhapšen islamista povezan sa Al Kaidom

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.