U Francuskoj preko 3.000 novozaraženih drugi dan zaredom

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Avg.2020, 22:47

U Francuskoj preko 3.000 novozaraženih drugi dan zaredom

U Francuskoj je zabeležno preko 3.000 novozaraženih od Kovida-19 u poslednja 24 sata, drugi dan za redom, što je prag koji nije dostignut od maja, pokazuju podaci Francuskog odelenja za javno zdravlje objavljeni večeras.

Broj od 3.015 novih slučajeva zaraze koronavirusom u odnosu na prethodni dan ipak je nešto malo niži nego dan pre toga prijavljeno u subotu, 3.310.

Broj pacijenata na reanimaciji je stabilan u odnosu na prethodni dan, 376, a zabeležen je samo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << jedan smrtni slučaj u prethodna 24 časa, u bolnici.

Ukupan broj umrlih od početka epidemije je 30.410, prema bilansu francuskih zdravstvenih vlasti objavljenom danas.

Porast broja zaraženih na dnevnom nivou ovog leta jako zabrinjava vlasti koje strahuju od drugog talasa.

Gradovi sve više uvode nošenje maski u nekim zonama napolju, i pitanje maski u nekim zatvorenim mestima unutra takođe se postavlja.

Vlada hoće do kraja avgusta da izmeni zdravstvene propise da bi se zaustavilo širenje koronavirusa u preduzećima, rekla je ministarka za rad Elizabet Born, u intervjuu za današnju "Žurnal di dimanš".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.