U Budvi ne znaju ko obeležava vek od ulaska srpske vojske

Izvor: N1 televizija, 22.Okt.2018, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Budvi ne znaju ko obeležava "vek od ulaska srpske vojske"

Na bilbordima u Budvi je "Srpski narod Boke" najavio svečanost "Pokoljenja dela sude - 1918-2018." koja će biti 7. novembra u Mediteranskom sportskom centru. Iz opštine kažu da ne znaju ko je organizator.

Ta svečanost biće priređena "povodom obeležavanja stotinu godina od oslobođenja Budve i ujedinjenja", odnosno 100 godina od ulaska srpske vojske u Budvu.

Kako piše portal CDM, ta svečanosti je najava proslave stote godišnjice održavanja Podgoričke skupštine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Potpredsednik Opštine Budva Vladimir Bulatović je rekao za CDM da ti natpisi na bilbordima nemaju veze sa opštinom, niti zna ko je organizator.

"U ime opštine Budva u novembru neće biti nikakve proslave, sem Dana opštine, 22. novembra. To je dan koji ima istorijski karakter za nas, gde su naši preci dokazali da svojim učestvovanjem u antifaštističkoj borbi žele da iskažu vrednosti slobode, dostojanstva, jednakosti, vrednosti koje treba da vladaju našim društvom. Opština Budva ne učestvuje ni u kakvoj drugoj organizaciji osim te 22. novembra", istakao je Bulatović.

Budvanska gradska vlast je pre pola godine imala sličan problem kada su se na bilbordima pojavili natpisi slične sadržine. U medjuvremenu je u vlast ušla "Crnogorska" i tada je rečeno da Opština neće organizovati bilo kakvo postavljenje bilborda koji veličaju promociju Podgoričke skupštine.

"Velika narodna skupština Srpskog Naroda u Crnoj Gori" ili "Velika narodna skupština", nazivana i "Velika crnogorska narodna skupština" ili "Velika srpska narodna skupština", najpoznatija po kraćem nazivu "Podgorička skupština", zasedala je od 24. do 29. novembra 1918. godine.

Njena najpoznatije odluke su bile zbacivanje kralja u izgnanstvu Nikole Prvog Petrovića i njegove dinastije Petrović-Njegoš u korist dinastije Karađorđevića, i prisajedinjenje Crne Gore Kraljevini Srbiji, odnosno odluka o ujedinjenju svih Srba, Hrvata i Slovenaca u jednu jugoslovensku državu.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.