Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Nov.2018, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo traži do 25 godina zatvora za bivše katalonske lidere

Špansko tužilaštvo zatražilo je od sedam do 25 godina zatvora za 12 od 18 bivših katalonskih lidera kojima se uskoro sudi za pokušaj secesije Katolinije u oktobru 2017. godine, saopšteno je danas u Madridu.

Tužilaštvo je u pismenom podnesku Vrhovnom sudu zatražilo najvišu kaznu od 25 godina bivšem potpredsedniku Katolonije Oriolu Žunkerasu koji se godinu dana nalazi u zatvoru.

Junkeras je optužen da je glavni promoter nezakonitog referenduma o nezavisnosti Katalonije, prenela je agencija AP.

Suđenje katalonskim separatistima bi trebalo da počne 2019. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Tužilaštvo traži do 25 godina zatvora za katalonske separatiste

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Nov.2018

Špansko tužilaštvo zatražilo je od sedam do 25 godina zatvora za 12 od 18 bivših katalonskih lidera kojima se uskoro sudi za pokušaj secesije Katolinije u oktobru 2017. godine, saopšteno je danas u Madridu. Tužilaštvo je u pismenom podnesku Vrhovnom sudu zatražilo najvišu kaznu od 25 godina...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.