Tusk: Hvala Trampu, oslobodio je Evropu svih iluzija

Izvor: RTS, 16.Maj.2018, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tusk: Hvala Trampu, oslobodio je Evropu svih iluzija

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk rekao je da je američki predsednik Donald Tramp "oslobodio Evropu svih iluzija" u vezi sa trgovinskim sporom i povlačenjem iz nuklearnog sporazuma sa Iranom. Očekuje da će Samit u Sofiji kao rezultat doneti približavanje "prijatelja sa Zapadnog Balkana" Evropskoj uniji.
Donald Tusk je ocenio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da EU mora da bude ujedinjena kako bi se suočila sa novim fenomenom – "hirovitim samopouzdanjem američke administracije", prenosi Rojters.

"Posmatrajući poslednje odluke predsednika Trampa, neko bi čak mogao da pomisli da vam sa takvim prijateljem ne trebaju neprijatelji. Iskreno govoreći, Evropa bi trebalo da bude zahvalna predsedniku Trampu jer smo se, zahvaljujući njemu, oslobodili svih iluzija", rekao je Tusk.
Prema njegovim rečima, Tramp je pomogao Evropljanima da shvate da, "ako vam treba ruka koja pomaže, naći ćete je na kraju vaše ruke".
"Samit prilika za približavanje prijatelja sa Zapadnog Balkana EU"
Govoreći o sutrašnjem Samitu lidera EU i Zapadnog Balkana u Sofiji, predsednik Evropskog saveta je rekao da će to biti prilika da i EU i region potvrde da evropska perspektiva ostaje geostrateški izbor Zapadnog Balkana.
"Sutra ćemo se sastati kolektivno sa našim partnerima sa Zapadnog Balkana prvi put u poslednjih 15 godina. To će biti prilika za obe strane da potvrde kako evropska perspektiva ostaje geostrateški izbor Zapadnog Balkana", rekao je Tusk.
Osim tog, kako je naveo, dugoročnog pogleda, EU želi da pokaže da sada i ona brine o socijalno-ekonomskom razvoju regiona.
"Investicije u infrastrukturu i veze među ljudima sa i unutar Zapadnog Balkana su u najboljem interesu i EU i to će biti cilj našeg samita", poručio je Tusk.
Predsednik Evropskog saveta je rekao da očekuje da će Samit u Sofiji kao rezultat doneti približavanje "prijatelja sa Zapadnog Balkana" Evropskoj uniji.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tusk uputio ozbiljnu poruku posle Trampovih odluka

Izvor: B92, 16.Maj.2018

Američki predsednik Donald Tramp je "oslobodio Evropu svih iluzija" u vezi sa trgovinskim sporom i povlačenjem iz nuklearnog sporazuma sa Iranom...To je rekao predsednik Evropskog saveta Donald Tusk...On je ocenio da EU mora da bude ujedinjena kako bi se suočila sa novim fenomenom - "hirovitim samopouzdanjem...

Nastavak na B92...

Tusk o SAD s Trampom: S takvim prijateljima kome trebaju neprijatelji

Izvor: Beta, 16.Maj.2018

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je danas da s poslednjim odlukama američkog predsednika Donalda Trampa nikome nisu potrebni neprijatelji kad ima takve prijatelje.Tusk je na Tviteru naveo da bi Evropska unija trebalo da bude zahvalna Trampu pošto više nema iluzija, već mora da se osloni...

Nastavak na Beta...

Tusk: Tramp oslobodio Evropu svih iluzija

Izvor: Radio 021, 16.Maj.2018

Američki predsednik Donald Tramp je "oslobodio Evropu svih iluzija" u vezi sa trgovinskim sporom i povlačenjem iz nuklearnog sporazuma sa Iranom, rekao je predsednik Evropskog saveta Donald Tusk...On je ocenio da EU mora da bude ujedinjena kako bi se suočila sa novim fenomenom - "hirovitim samopouzdanjem...

Nastavak na Radio 021...

RT: Pored ovakvih prijatelja, neprijatelji nam ne trebaju - Tusk Trampu

Izvor: Vostok.rs, 16.Maj.2018

Izvor: Vostok / RT. . Predsednik Saveta EU Donald Tusk osudio je američkog predsednika Donalda Trampa zbog "hirovitog samopouzdanja" američke administracije i pozvao EU da se ujedini u vezi sa nuklearnim sporazumom i trgovine sa Iranom, kao i po pitanju uvođenja carina od strane SAD.. . Govoreći...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.