Trojica Kineza osuđena u SAD, fotografisali izlazak sunca nad vojnom bazom

Izvor: RTS, 05.Jun.2020, 21:32

Trojica Kineza osuđena u SAD, fotografisali "izlazak sunca" nad vojnom bazom

Tri kineska državljanina osuđena su u SAD na zatvorske kazne zbog snimanja i fotografisanja u zabranjenoj zoni vojne baze u Ki Vestu na Floridi.
Jedan od osuđenih Kineza je star 27, drugi 25, a treći 24 godine.

Prvi je osuđen na 12 meseci zatvora, nakon što je priznao da je kriv jer je u decembru ilegalno ušao u nedozvoljenu zonu vojne baze na Floridi, te napravio video-snimak i fotografiju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />U odvojenom slučaju, druga dvojica kineskih državljana su takođe ilegalno ušla na zabranjeno područje iste vojne baze na Floridi. Jedan je osuđen na 12, a drugi na 9 meseci zatvora.
U zvaničnim dokumentima je navedeno da su Kinezi bili upozoreni i istaknutim znakovima na ogradi baze, a i usmeno, da pristup nije dozvoljen. 
Najstariji od osuđenih Kineza je izjavio da je pokušao da fotografiše izlazak sunca, kada mu je prišla vojna policija. Pregledali su mu kameru i našli snimke objekata u okviru baze.
Nedelju dana kasnije, druga dvojica uhapšenih kineskih državljana su u plavom automobilu prišla stražarskom punktu u blizini baze.
Kako nisu imali vojnu identifikaciju, stražari su im naredili da naprave polukružno okretanje i vrate se odakle su došli.
Kinezi ih nisu poslušali, već su se na nedozvoljenom području zadržali oko 30 minuta, nakon čega su i njihove kamere i mobilni telefoni pregledani.
Incidenti su se dogodili nedugo nakon što su dva zvaničnika kineske ambasade tajno proterana iz Sjedinjenih Američkih Država jer su ušla u jednu vojnu bazu u Virdžiniji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.