Tri džinovska krana na Floridi pukla u udaru Irme, klate se i prete da se SRUŠE NA ULICU (VIDEO)

Izvor: Blic, 11.Sep.2017, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri džinovska krana na Floridi pukla u udaru Irme, klate se i prete da se SRUŠE NA ULICU (VIDEO)

Tri krana na gradilištima u južnoj Floridi slomila su se u udaru uragana Irma u nedelju, javlja “Majami herald”. Prvo je puklo vitlo krana na mestu izgradnje stambene zgrade u centru Majamija, u nedelju u pola 11 ujutro po lokalnom vremenu, a nekoliko sati kasnije jaki vetrovi oborili su drugi kran na kuli u Edžvoteru, oko tri kilometra severno od Majamija.

Na snimku objavljenom na “Tviteru” vidi se kako vitlo krana visi iznad nedovršenog tornja.

Kasnije popodne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << treći kran je pukao na gradilištu u Fort Loderdejlu.

Sva tri vitla ostala su zakačena za osnovu, odnosno nisu pala na ulicu. Nema izveštaja o povređenima, navodi “Majami herald”. Inače užurbane i pune ulice centra Majamija sada su prazne zbog oluje.

Evakuisana je i plaža Fort Loderdejla.

Pre udara uragana, građani Majamija koji žive blizu gradilišta su upozoreni da bi oluja mogla da obori kranove.

Na području grada ima više od 20 gradilišta, simbol izgradnje luksuznih nekretnina koje rukovode ekonomijom južne Floride i privlače strane investicije, ukazuje “Majami Herald”, dodajući da se građevinska industrija borila protiv oštrije regulacije kranova.

Nakon prvog incidenta, gradonačelnik Majamija Tomas Regalado rekao je da bi grad trebao da razmotri pooštrenje uslova za kranove, čak i po cenu dizanja troškova izgradnje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.