Gori Bliski istok: Više od 400 raketa na Izrael VIDEO

Izvor: Mondo, 13.Nov.2018, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gori Bliski istok: Više od 400 raketa na Izrael VIDEO

Žestoki sukobi na Bliskom istoku. Hamas ispalio 400 raketa na Izrael. Objavljen snimak na kom se vidi kako palestinska raketa pogađa izraelski vojni autobus, koji je postao inicijalna kapisla za eskalaciju sukoba u Pojasu Gaze.

Snimak je objavila televizijska mreža Hamasa u ponedeljak uveče, a na njemu se prikazuje kako protivtenkovski projektil pogađa autobus izraelske vojske, prenosi "Sputnjik."

Raketu su, navodi se, ispalili "teroristi Gaze", a ona je pogodila >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << autobus svega par minuta nakon što su iz njega izašli vojnici.



Izvor: youtube/JewishLife

Nakon toga, usledili su izraelski vazdušni udari u pojasu Gaze u kojima je uništeno sedište tv stanice pokreta Hamas, Al Aksa.

Izrael je uoči vazdušnog napada ispalio hice upozorenja, pa je stanica obustavila emitovanje programa, da bi nekoliko minuta kasnije u vazdušnom udaru trospratna zgrada bila uništena, javio je AP.

AP navodi da je "pala" prva žrtva i među Izraelcima u pojasu Gaze kada je jedna palestinska raketa pala na stambenu zgradu.

Nema mira u pojasu Gaze (FOTO, VIDEO)

Prema navodima izraelskih medija, s palestinske strane ispaljeno je više od 400 raketa na teritoriju Izraela.



Izvor: YouTube/cgtn

Svetski mediji javljaju da su ovo najžešći sukobi još od 2014. godine.

Inače, od kako je 6. decembra Tramp objavio priznanje Jerusalima kao glavnog grada Izraela palestinski demonstranti sukobljavaju se s izraleksim vojnicima ne samo na granici s pojasom Gaze.

Pitanje statusa ovog grada leži u suštini izraelsko-palestinskog sukoba, a Trampov potez je široko shvaćen kao udruživanje s Izraelom.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

TRENUTAK KOJI JE ZAPALIO BLISKI ISTOK: Palestinska raketa pogađa izraelski autobus! SVE RAZNETO! A onda je stigao BRUTALNI ODGOVOR! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 13.Nov.2018

U najnovijim sukobima izraelske vojske i palestinskih terorista iz Pojasa Gaze poginuo je jedan civil u Izraelu i četiri palestinca, a teroristička organizacija Hamas zapretila je da će njene sledeće mete biti gradovi Ašdod i Beršeba ukoliko Izrael nastavi sa vazdušnim napadima na Pojas Gaze.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.