Tramp sprema pomilovanje za specijalce osumnjičene za ratne zločine

Izvor: RTS, 20.Maj.2019, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp sprema pomilovanje za specijalce osumnjičene za ratne zločine

Američki predsednik Donald Tramp mogao bi da pomiluje trojicu specijalaca osumnjičenih da su, u Avganistanu i Iraku, počinili ratne zločine, uključujući ubijanje navodnih talibanskih bombaša i uriniranje po njihovim telima, piše Njujork tajms.
Ovakvu Trampovu nameru, Njujork tajmsu potvrdila su dvojica zvaničnika administracije, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << navodeći da je predsednikova administracija zatražila ubrzani postupak, kako bi se ova akcija završila što je pre moguće.

Jedan od zahteva odnosi se na pripadnika mornaričkih "foka" Edvarda Galagera, koga narednih sedmica čeka suđenje jer je, prema navodima optužnice, nožem ubio zarobljenika u Iraku, kao i da je pucao u nenaoružane civile.
Prema navodima Njujork tajmsa, pomilovanje se sprema i za bivšeg plaćenika kompanije "Blekvoter" koji je nedavno proglašen krivim za pucnjavu u kojoj su 2007. godine u Iraku stradale desetine nenaoružanih osoba, majora Metju Golstina optuženog da je 2010. godine ubio nenaoružanov Avganistanca, te pripadnika Marinaca optuženog da je urinirao po leševima talibanskih boraca.
Tramp je, nedavno, Golstina nazvao "američkim herojem".
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.