Tramp objavio plan: Zaštita imigranata u zamenu za zid

Izvor: RTS, 20.Jan.2019, 00:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp objavio plan: Zaštita imigranata u zamenu za zid

Američki predsednik Donald Tramp pokušao je da okonča blokadu rada vlade. Ponudio je produžetak zaštite za mlade imigrante koji su u SAD dovedeni ilegalno kao deca, pod uslovom da mu demokrate obezbede 5,7 milijardi dolara za zid na granici sa Meksikom. Demokrate su odbacile ponudu kao neprihvatljivu, prenosi AP.
U obraćanju iz Bele kuće, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Donald Tramp je rekao da nudi "razumni kompromis koji bi obe strane trebalo da prihvate".

Objasnio je da bi produžio zaštitu ne samo za mlade koji su u SAD uvedeni dok su bili deca, veći i za one koji imaju privremeni zaštićeni status nakon što su pobegli iz zemalja pogođenih prirodnim katastrofama ili nasiljem.
Demokrate su kritikovale ovaj predlog još pre nego što ga je Tramp zvanično izneo jer ga ne smatraju trajnim rešenjem za pomenute imigrante i jer podrazumeva novac za zid duž granice SAD s Meksikom, čijoj se izgradnji Demokratska stranka snažno protivi.
Demokrate, uz to, traže da Tramp odblokira rad vlade pre nego što pregovori počnu.
Pre nego što je Tramp izneo svoj najavljeni predlog, predsednica Predstavničkog doma Kongresa SAD, Nensi Pelosi iz Demokratske stranke, rekla je da je očekivani predlog u cilju okončanja 29-dnevne delimične blokade vlade "kompilacija više ranije odbačenih inicijatva, od kojih je svaka neprihvatljiva".
Pelosi je ocenila i da Trampov najavljeni predlog nije "dobronamerni pokušaj" da se pomogne imigrantima i da neće moći da prođe u Predstavničkom domu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TRAMP IZNEO PREDLOG "Zaštita imigranata u zamenu za zid"

Izvor: Blic, 20.Jan.2019

Američki predsednik Donald Tramp pokušao je da okonča blokadu rada vlade, ponudivši da produži zaštitu za mlade imigrante koji su u SAD dovedeni ilegalno kao deca, pod uslovom da mu demokrate obezbede 5,7 milijardi dolara za njegov dugo obećavani zid na granici sa Meksikom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.