Tramp kritikovan što nije obišao američko groblje u Francuskoj

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Nov.2018, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp kritikovan što nije obišao američko groblje u Francuskoj

Bela kuća je ranije danas saopštila da je otkazana poseta groblju oko 80 kilometara od Pariza jer helikopter ne može da odveze Trampa zbog kiše.

Mnogi su to promutačili kao preteranu nonšalantnost predsednika, čak i nepoštovanje.Ben Rods, nekada savetnik predsednika Baraka Obame, naveo je na Tviteru da je iznenađen da nikakva druga opcija nije unapred predviđena u slučaju kiše.

"Osim uvrede prema našim veteranima, to je takođe uvreda i prema našim saveznicima. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Tramp je došao u Evropu da bi ostao u hotelskoj sobi", naveo je on.

Britanski poslanik Nikolas Čerčil, unuk Vinstona Čerčila, naveo je da je Tramp "jadan" jer nije mogao da se suoči s lošim vremenom da bi odao poštu vojnicima.

Dejvid Fram koji je nekada pisao govore za američkog predsednika Džordža Buša Mlađeg ocenio je "neverovatnim" da predsednik putuje u Francusku na obeležavanje 100 godina od završetka Prvog svetskog rata i da ne ode na groblje da oda poštu vojnicima koji su stradali u Francuskoj jer pada kiša.

Umesto Trampa na groblje je poslata delegacija u kojoj su bili šef kabineta Bele kuće Džon Keli, general u penziji, njegova supruga i državni sekretar SAD Majk Pompeo.

Američki predsednik je sinoć doputovao u Pariz a u Vašington se vraća sutra odmah posle centralne komemoracije kod Trijumfalne kapije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

TRAMP NA METI KRITIKA, TVITERAŠI BESNI: Otkazao posetu američkom groblju iz Prvog svetskog rata jer je PADALA KIŠA!

Izvor: Kurir, 10.Nov.2018

Dejvid Fram, koji je nekada pisao govore za američkog predsednika Džordža Buša mlađeg, kritikovao je danas sadašnjeg predsednika Donalda Trampa zbog otkazivanja posete američkom groblju u Francuskoj jer je padala kiša.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.