Tramp i njegove šale: Ovo neću uraditi Grenlandu (FOTO)

Izvor: Mondo, 20.Avg.2019, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp i njegove šale: Ovo neću uraditi Grenlandu (FOTO)

Ideja kupovine Grenlanda ponovo je u fokusu pažnje američkog predsednika Donalda Trampa koji se, ovog puta, našalio na tu temu, objavivši fotografiju kako Grenland neće izgledati ako bude prodat SAD.

Foto: Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster

Tramp je, naime, objavio montiranu fotografiju malog, tipičnog sela Grenlanda sa drvenim kućama iza kojih se uzdiže ogromna Trampova kula.

"Obećavam da ovo neću uraditi Grenlandu", napisao je Tramp. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

I promise not to do this to Greenland! pic.twitter.com/03DdyVU6HA

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) August 20, 2019

Tramp je pre dva dana, komentarišući ideju o kupovini Grenlanda od Danske, rekao da to nije prioritet njegove administracije, ali da je "strateški interesantno".

Tramp je novinarima rekao da je ta tema iskrsla u razgovoru unutar njegove administracije.

"Ta ideja se pojavila i...strateški je interesantna", kazao je Tramp, preneo je Rojters.

Američki predsednik je naveo da Grenland predstavlja ekonomski teret za Dansku koja, kako kaže, zbog toga gubi skoro 700 miliona dolara godišnje, naveo je AP.

Donald Tramp hoće da kupi ledeni Grenland od Danske!

Prethodno je ekonomski savetnik Bele kuće Leri Kadlou potvrdio da Tramp "želi da razmotri" kupovinu Grenlanda, iako su sa tog ostrva poručili da nisu na prodaju.

Potom se oglasila danska premijerka Mete Frederiksen poručivši da Grenlad nije na prodaju, a da je ideja da se proda SAD apsurdna.

Danska ŠOKIRANA: Mora da je šala ili je TRAMP POLUDEO!?

"Grenland nije na prodaju. Grenland nije danski. Grenland pripada Grenlandu. Iskreno se nadam da nisu mislili ozbiljno", rekla je Frederiksen za list Sermitsiak tokom posete Grenlandu, koji je u sastavu Kraljevine Danske.

Tramp stiže u posetu Kopenhagenu početkom narednog meseca, kada bi trebalo da se Frederiksen i premijerom Grenlanda Kimom Kilsenom razgovara o Arktiku.

Grenland je ledeno ostrvo u sastavu Kraljevine Danske, površine 2.166.086 kvadratnih kilometara.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tvit Trampa: Obećavam, ovo neću uraditi Grenlandu FOTO

Izvor: B92, 20.Avg.2019

Vašington -- Ideja kupovine Grenlanda ponovo je u fokusu pažnje američkog predsednika Donalda Trampa koji se, ovog puta, našalio na tu temu...Naime, Tramp je na svom nalogu na Tviteru objavio fotografiju kako Grenland neće izgledati ako bude prodat SAD. Reč je o montiranoj fotografiji malog, tipičnog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.