Izvor: Vostok.rs, 31.Avg.2019, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: SAD planiraju da smanje broj vojnika u Avganistanu

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da SAD planiraju da smanje broj vojnika u Avganistanu sa 14.000 na 8.600, kao i da će nastaviti dalje smanjenje svog prisustva u toj zemlji.
Ta najava Trampa usledila je pošto je objavljeno da američki izaslanik za Avganistan nastavlja pregovore s talibanima radi okončanja najdužeg rata u istoriji SAD, a koji traje već 18 godina, prenosi Tanjug. Tramp je rekao da su se SAD i talibani približili sklapanju dogovora, ali da je to još neizvesno. „Ko zna da li će do toga doći“, rekao je Tramp za „Foks njuz“ i dodao da će u Avganistanu i dalje biti prisutni obaveštajci. Kako se navodi, Tramp je za Avganistan rekao da je to „Harvard za terorizam“ i dodao da će se SAD, ako ih terorističke grupe iz te zemlje ikada napadnu, vratiti u nju sa silom koja nikad nije viđena do sada.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Američki izaslanik: SAD i talibani pred sporazumom

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Sep.2019, 10:36

SAD i avganistanski talibani su pred zaključivanjem sporazuma o okončanju 18 godina rata u Avganistanu, rekao je jutros američkli izaslanik Zalmaj Kalilzad na kraju poslednje runde mirovnih pregovora u Dohi..."Mi smo pred potpisivanjem sporazuma koji će smanjiti nasilje i otvoriti put Avganistancima...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.