Tilerson: Terorizam nikad neće poraziti SAD

Izvor: Blic, 11.Sep.2017, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tilerson: Terorizam nikad neće poraziti SAD

Terorizam nikada neće poraziti SAD, poručio je danas američki državni sekretar Reks Tilerson povodom obeležavanja 16 godina od terorističkih napada u toj zemlji.

"Danas se sećamo žrtava terorističkog napada 11. septembra 2001. godine i odajemo poštu hrabrim herojima koji su spasili brojne živote tog dana, čak žrtvujući sopstvene. Njihova hrabrost tog dana ostaje primer karaktera američkog naroda u suočavanju sa zlom. Iako je naša zemlja ranjena tog dana, danas podsećamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svet da terorizam nikada neće poraziti SAD", rekao je Tilerson.

Američki državni sekretar podsetio je da su na današnji dan, takođe, četvorica Amerikanaca, među kojima su dvoje članova Stejt departmenta, stradala u terorističkom napadu u Bengaziju u Libiji, navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

"Uvek ćemo u srcima osećati njihov gubitak. Naša srca i molitve su s onima koji su izgubili voljene zbog terorizma. Ostajemo posvećeni zaustavljanju ekstemista koji kuju zaveru, omogućavaju i vrše napade na nevine", poručio je Tilerson.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.