Terorista s Novog Zelanda tvrdi da je ubijao zbog ove devojčice. Ko je ona?

Izvor: Vesti-online.com, 15.Mar.2019, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terorista s Novog Zelanda tvrdi da je ubijao zbog ove devojčice. Ko je ona?

Napadač na džamije u gradu Krajstčerču na Novom Zelandu Brenton Tarant je u svom antimigrantskom manifestu pisao o razlozima svojih postupaka, pa je tako kao jedno od glavnih opravdanja za napad naveo osvetu za ubistvo 11-godišnje Ebe Akerlund u terorističkom napadu na Stokholm 2017. godine, prenosi Tanjug.

Tada je Uzbekistanac Rahmat Akilov kamionom pokosio ljude i ubio četiri osobe.

Tarant je napisao da se devojčica vraćala iz škole kući kada je ubio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << islamista.

"Nisam više mogao da ignorišem napade. To su napadi na moje ljude, napadi na moju kulturu, napadi na moju veru i na moju dušu. Ne mogu to da ignorišem“, napisao je Tarant.

Eba, koja je bila delimično gluva, nestala je nakon što je Akilov ukradenim kamionom uleteo u grupu ljudi u Stokholmu.

Nakon napada njeni roditelji su na društvenim mrežama objavili njene fotografije kako bi pokušali da je pronađu.

Ubrzo se pojavila informacija da je devojčica poginula u napadu, preneo je "Indeks".

Eba je u Tarantovom manifestu spomenuta više puta.

"Eba je bila nešto drugačije. Mlada, nevina i mrtva Eba. Njena smrt, za koju su krivi uljezi, njena nasilna smrt naterala me je da učinim ovo", napisao je Tarant.

Otac devojčice Stefan Akerlund zgrožen je zbog činjenice da je terorista sa Novog Zelanda iskoristio njenu smrt kako bi opravdao ovaj stravičan čin.

- Oblio me hladan znoj kada sam ugledao oružje sa imenom moje kćeri na njemu. Kada ćemo napokon moći da tugujemo u miru - kazao je Akerlund za "Dejli bist".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.