Tereza Mej preživela glasanje o poverenju!

Izvor: Mondo, 12.Dec.2018, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tereza Mej "preživela" glasanje o poverenju!

Usred bure oko Brexita i odluke da odloži glasanje u Parlamentu o sporazumu o razlazu Velike Britanije i Evropske unije, popularnom Brexitu, Tereza Mej dobila je večeras podršku svoje stranke.

Foto: PA via AP

Konzervativna partija odlučivala je o njoj kao stranačkom lideru, a Mej je dobila podršku 200 poslanika, dok je 117 bilo protiv.

Terezi Mej bila je potrebna prosta većina kako bi se zadržala na čelu partije, to jest 159 od 317 glasova konzervativaca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Sat otkucava za Terezu Mej - glasanje do 21. januara

Očekuje se da se glasanje u parlamentu dogodi pre 21. januara.

Najveći kamen spoticanja Mej i britanskih poslanika je pitanje granice Severne Irske i Republike Irske, koja je sada slobodna a posle Brexita ne bi mogla da ostane takva.

FUNTA ĆE PASTI 25%: Upozorenje BoE na tvrdi Brexit

Velika Britanija je svojevremeno zvanično obavestila Brisel da izlazi iz Unije i taj rok je 29. mart - dve godine nakon pokretanja procesa. S tim datumom je vezano i glasanje u Parlamentu.

SAMO DVA KORAKA DO BREXITA: Lideri EU usvojili sporazum

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

TEREZA MEJ OSTAJE PREMIJERKA! PREŽIVELA GLASANJE O NEPOVERENJU: Nastavljamo sa Bregzitom, izgradićemo zemlju za sve! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 12.Dec.2018

Britanska premijerka Tereza Mej dobila je podršku poslanika sa 200 glasova za i 117 glasova protiv i preživela glasanje o nepoverenju.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.