Teksašani žele Metjua Mekonahija za guvernera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2021, 09:26

Teksašani žele Metjua Mekonahija za guvernera

Metju Mekonahi mogao bi da krene stopama Arnolda Švarcenegera i uđe u političke vode, a nova anketa pokazuje da bi imao ogromnu prednost u guvernerskoj trci u Teksasu.

Dok Metju Mekonahi vaga da li da uđe u politiku i kandiduje se za guvernera Teksasa, možda bi nova anketa mogla da ga mu pomogne u odluci.

Pedesetjednogodišnji holivudski glumac i rođeni Teksašanin, koji već neko vreme razmišlja o političkom angažmanu, izraziti je favorit ispitanika u anketi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Dalas morning njuza i Univerziteta u Teksasu.

Čak 45 odsto učesnika ankete reklo je da bi glasalo za Mekonahija, naspram 33 odsto onih koji bi stali iza trenutnog guvernera Grega Abota.

Ostatak je rekao da bi glasao za nekog drugog kandidata.

Iako za sada nije preduzeo nikakve korake, podaci pokazuju da oskarovac ima dvocifreno vođstvo u odnosu na republikanskog guvernera.

„Metju Mekonahi dobija ogromnu podršku zbog svoje popularnosti i prepoznatljivosti imena, koje izaziva ponos i predstavlja uspeh čitavog Teksasa“, kaže politički analitičar Mark Ovens za Dalas morning njuz.

Ukoliko bi se zaista kandidovao i pobedio, glumac bi postavio i važan presedan da neko izvan dve najveće partije može da dospe do visoke funkcije.

Mekonahi je ranije kritikovao i demokrate i republikance, osuđujući čitav politički sistem koji vidi kao glavni problem i razlog zašto su ljudi izgubili poverenje u političare.

„Obe strane su izgubile naše poverenje, što je dovelo do toga da smo izgubili poverenje u nas kao narod“, rekao je nedavno u emisiji Hju Hjuit šou.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Anketa pokazala: Teksašani žele Metjua Mekonahija za guvernera

Izvor: Radio 021, 20.Apr.2021

Metju Mekonahi mogao bi da krene stopama Arnolda Švarcenegera i uđe u političke vode, a nova anketa pokazuje da bi imao ogromnu prednost u guvernerskoj trci u Teksasu...Pedesetjednogodišnji holivudski glumac i rođeni Teksašanin, koji već neko vreme razmišlja o političkom angažmanu, izraziti...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.