Talibani otkazali dolazak na pregovore jer su na crnim listama SAD i UN

Izvor: Beta, 17.Feb.2019, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talibani otkazali dolazak na pregovore jer su na crnim listama SAD i UN

Avganistanski pobunjenici talibani otkazali su rundu mirovnih pregovora sa SAD zakazanu za ponedeljak u Pakistanu, navodeći da većina članova njihovog pregovaračkog tima ne može da doputuje jer je na crnim listama SAD i UN.Oni danas nisu obavili druge detalje, niti su objasnili kako su neki njihovi pregovarači prethodno putovali na sastanke u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i u Moskvi.Talibani imaju političku kancelariju u Kataru, gde žive članovi njihovog pregovaračkog tima.Medju 14 članova pregovaračkog tima je pet bivših robijaša iz američkog zatvora Gvantanamo, kao i Anas Hakani, zatvarani mladji brat lidera ekstremističke grupe Hakani mreža.SAD i talibani pregovaraju o okončanju 17-godišnjeg rata u Avganistanu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Talibani odložili mirovne pregovore sa SAD u Pakistanu

Izvor: B92, 18.Feb.2019, 00:25

Talibani su odložili mirovne pregovore sa SAD, koji je trebalo da se sutra održe u Pakistanu...Oni su naveli da većina članova njihovog pregovaračkog tima nije u mogućnosti da putuje jer se nalaze na crnim listama SAD i UN...U objavljenom saopštenju ne objašnjava se kako je nekoliko članova...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.