Tajfun na Filipinima odneo dva života, pet osoba nestalo

Izvor: Blic, 04.Jun.2012, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajfun na Filipinima odneo dva života, pet osoba nestalo

Zvaničnik iz kancelarije Civilne odbrane Benito Ramos rekao je danas da je prvi tajfun, koji je ove godine zahvatio Filipine, odneo dva ljudska života, pet se vodi kao nestalo, a 16 je povređeno. Kiša je izazvala velike poplave

Prema njegovim rečima, tajfun "Mavar" zahvatio je planinski deo severa Filipina i kreće se ka jugu Japana sa brzinom vetra od 120 kilometara na čas.

Ramos je istakao da su se dva deteta utopila u nabujaloj reci u provinciji Palavan na zapadu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Filipina a koja nije direktno zahvaćena tajfunom već jakim kišnim padavinama.

On je dodao da se pet osoba, uglavnom ribara vodi kao nestalo i da je 16 ljudi povređeno u olujnom nevremenu.

Godišnje, oko 20 sličnih oluja zahvatiti Filipine.

Povezane vesti: Tajfun na Filipinima odneo 1.250 života Filipini: Oluja odnela 927 života Tajfun "Nesat" usmrtio najmanje 12 osoba na Filipinima Najmanje 17 mrtvih u oluji na Filipinima Filipini: Tajfun odneo 15 života, kreće se ka Kini

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.