TVCG: U Jutarnjem programu greškom emitovana numera Tompsona

Izvor: Vostok.rs, 09.Maj.2020, 16:49

TVCG: U Jutarnjem programu greškom emitovana numera Tompsona

Kolegijum TVCG saopštio je da je u Jutarnjem programu "greškom" emitovana numera kontroverznog hrvatskog estradnog muzičara Marka Perkovića Tompsona.
"Treba istaći da tekst pjesme nije problematičan i nema političkih i nacionalističkih konotacija, mada će kolegum ispitati okolnosti kako je došlo do propusta i preduzeti odgovarajuće mjere. Uz žaljenje zbog greške napominjemo da je u Jutarnjem programu bilo preko sat vremena razgovora i reportaža, upravo na temu antifašizma i podsjećanja na Dan pobjede i to s relevantnim gostima. Zlonamjernih tumačenja radi, ističemo da je jasna, svima poznata uređivačka politika Radio Televizije Crne Gore, koja je zasnovana na temeljima antifašizma i evropskih vrijednosti",  navodi se u saopštenju Kolegijuma TVCG. DF: Ciljana provokacija srpskog naroda Iz DF-a su poručili da kompletno uredništvo TVCG treba da podnese ostavku, nakon što je jutros na prvom programu puštena muzička numera, kako su kazali, poznatog ustaškog prvaka Marka Perkovića Tompsona.   "Radi se o ciljanoj provokaciji usmjerenoj ka srpskom narodu u Crnoj Gori, SPC i svima koji poštuju vrijednosti tradicionalne Crne Gore", ocijenili su u DF-u.   "Ovakvi ispadi, sa nacističkom pozadinom, učestali su od strane režima i njegovih struktura i samo se potvrđuje ono na šta je upozoravao i naš veliki patrijarh Irinej - da današnja Crna Gora podsjeća na NDH. Takođe, nemamo uopšte bilo kakvo povjerenje u Savjet RTCG, koji je zadužen da podstiče antisrpsku kampanju na ovom partijskom mediju. Na nama je da zapamtimo sve one koji su za račun Mila Đukanovića godinama širili mržnju prema srpskom narodu, SPC, tradicionalnoj Crnoj Gori, kako bi u vremenu koje je pred nama takvi odgovarali, zajedno sa šefom režima, za sve što je urađeno ovom narodu", zaključuju u DF-u.   DF: Nacisti iz uredništva RTCG emitovanjem Tompsona ciljano provociraju srpski narod i pravoslavne vjernikehttps://t.co/UsTiqkTjcF
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) May 9, 2020   I URA je reagovala, navodeći da je Dan pobjede nad fašizmom, RTCG počeo promovisanjem fašiste.   "I da je bilo kojeg dana državna Radio televizija Crne Gore (RTCG), koju plaćaju svi građani i građanke, u sklopu svog programa ciljano emitovala spotove Marka Perkovića Tompsona – pjevača koji godinama otvoreno promoviše i podržava ustašku kolaboracionističku tvorevinu NDH, to bi bio skandal neviđenih razmjera i zastiđe za Javni servis Crne Gore. A činjenica da je spot Tompsona emitovan baš danas, na Dan pobjede nad fašizmom, na javnom servisu države koja je prva u Evropi podigla masovni antifašistički ustanak, je čin gnusnog izrugivanja sa crnogorskom antifašističkom istorijom i svim žrtvama koje je Crna Gora položila na oltar borbe protiv onih koje Tompson godinama javno kuje u zvijezde", navodi se u reagovanju Građanskog pokreta URA.   “Ukoliko je lik i djelo Tompsona prihvatljiv za uredništvo RTCG-a, onda se plašimo i pomisli – ko se sve nalazi na tom spisku “prihvatljivih fašista“ koje zaslužuju promociju RTCG-a i koje anticivilizacijske vrijednosti oblikuju uređivačku politiku našeg javnog servisa. Najmanje što bi iole profesionalan menadžment mogao da učini – jeste izvinjenje građanima/kama i ostavka, ali imajući u vidu da je taj isti menadžment rukopoložen od strane šefova iz Demokratske partije socijalista (DPS), od njih ne očekujemo ništa dobro“, dodaju iz pokreta URA.   URA je saopštila da niko ne smije gaziti po antifašističkoj tradiciji Crne Gore i svim žrtvama koje je Crna Gora nesebično dala za slobodu, te da se Tompson i likovi poput Tompsona ne smiju emitovati o trošku svih građana.   “Ukoliko menadžment RTCG-a ipak zahtijeva poligon za koketiranje sa fašističkim ideologijama koje su ubile milione ljudi i nanijele mnogo zla svim zemljama regiona, neka osnuju sopstvenu alt-right televizijsku stanicu svojim novcem, pa apliciraju za potrebne dozvole. Jer takav istorijski revizionizam ne mogu i ne smiju sprovoditi na nacionalnom javnom servisu, posebno ne od našeg novca i posebno ne na Dan pobjede nad svim Tompsonovim uzorima i neskrivenim idolima“, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.