TURSKI GRANIČARI UNAKAZILI NOVINARA: Tukli ga iako im je pokazao novinarsku legitimaciju

Izvor: Kurir, 03.Dec.2015, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TURSKI GRANIČARI UNAKAZILI NOVINARA: Tukli ga iako im je pokazao novinarsku legitimaciju

Danskog reportera Nagiba Kaju prebili su jutros turkski graničari kada je probao da uđe na sirijsku teritoriju.

Nagib je već dve godine izveštavao iz pobunjeničkih oblasti u blizini sirijskih gradova Alepo i Idlib. Kaja je rekao da su ga jutros uhvatila trojica graničara dok je pokušavao da se ilegalno ušunja preko granice, nakon čega je brutalno prebijen i povređen.

Uprkos tome što im je pokazao da je novinar i što je imao novinarsku legitimaciju, turski >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << graničari su nastavili da ga brutalno tuku a kada su završili, tvrdi on, kroz smeh su mu rekli da se "gubi" i pustili ga da pređe na sirijsku teritoriju.

Inače, Nagiba je prethodno bio u vezi sa Talibanima u Avganistanu kao i različitim islamističkim frakcijama u Siriji. On je, takođe, redovan komentator na danskim televizijama a pre manje od dve nedelje je najavljivao i pad Bašara al Asada.

U komentarima na društvenim mrežama, Nagib je dodao da je kontaktirao dansku vladu kako bi prijavio incident, a koja je pre samo nekoliko dana potpisala dogovor sa EU, prema kojem će Turskoj dati 37,5 miliona funti za rešavanje migrantske krize u toj zemlji.

(almasdarnews.com)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.