Izvor: Blic, 17.Dec.2017, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAGEDIJA U padu helikoptera poginula sestra predsednika Hondurasa

Sestra predsednika Hondurasa Huana Orlando Hernandeza i ministarka u njegovoj vladi, Hilda Hernandez (51), poginula je danas zajedno sa još pet osoba kada se srušio helikopter u kome su se nalazili, saopštila je vojska Hondurasa.

Dva helikoptera za izviđanje upućena su na teren kako bi pronašla nestali Eurokopter AS350 koji je iz prestonice Tegasigalpe krenuo ka Komajagvi, međutim zbog loših vremenskih uslova poslati su pešadijski timovi, navodi se u saopštenju Vojske, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prenosi Rojters.

- Ostaci helikoptera su locirani i nema preživelih. Šest osoba koje su bile u helikopteru, uključujući i Hildu Hernandez, pronađeni su mrtvi - rekao je predstavnik vojske i dodao da će se uzroci nesreće istražiti

Hilda, koja je bila bliska savetnica predsednika Hondurasa, po zanimanju je bila poljoprivrednji inženjer, a u vladi svog brata radila je kao ministar za komunikacije, dok je u prethodnoj vladi predsednika Porfirio Loba bila ministra društvenog razvoja, prenosi AP.

U helikopteru su se, pored Hernandezove, nalazila četiri pripadnika nbjegnog obezbeđenja i pilot.

Predsednik Hernandez je nakon vesti o nesreći svoju sliku na Tviteru promenio i postavio crnu fotografiju, a kasnije je opet promenio i stavio fotografiju svoje sestre.

Predsednik Huan Orlando Hernandez je u centru spora povodom predsedničkih izbora održanih 26. novembra, na kojima je osvojio 43 odsto glasova nasprav svog protivkandidata Salvadora Nasralja koji je osvojio 41,4 odsto glasova, a koji je rekao da je prevaren i da ne priznaje izborne rezultate.

Vrhovni izborni tribunal još nije proglasio pobednika.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) 6 MRTVIH U TEŠKOJ NESREĆI: U padu helikoptera poginula sestra predsednika Hondurasa i još 5 osoba

Izvor: Kurir, 17.Dec.2017

TEGUSIGALPA  - Sestra predsednika Hondurasa Huana Orlando Hernandeza i ministarka u njegovoj vladi, Hilda Hernandez (51), poginula je danas zajedno sa još pet osoba kada se srušio helikopter u kome su se nalazili, saopštila je vojska Hondurasa.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.