Izvor: Blic, 10.Sep.2017, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TENZIJE U PERSIJSKOM ZALIVU Iranska mornarica upozorila američki ratni brod

Iranski raketni brod je poslao upozorenje brodu američke Ratne mornarice nakon što je promenio kurs i približio se iranskim brodovima u persijskom zalivu, saopštilo je odeljenje za odnose sa javnošću Ratne mornarice Irana.

Iranski ribarski brod „Šams" koji se nalazi 72 kilometra od luke Džask iz nepoznatih razloga je počeo da tone. Na spas brodu krenuo je raketni čamac „Falahen". Za vreme spasilačke operacije na mesto događaja počeo je da se približava američki >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ratni brod.

"Falahen" je poslao američkom brodu upozorenje i brod je morao da napusti ovu zonu. Početkom septembra je saopšteno da je Iran za poslednjih pola godine dva puta upozoravao SAD čiji izviđački avioni su se približavali granicama zemlje, prenosi Sputnjik.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.