Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Jan.2019, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedski premijer predstavio novu manjinsku vladu

Švedski premijer Stefan Leven predstavio je danas dvopartijsku manjinsku vladu levog centa čijim je obrazovanjem završena četvoromesečna politička blokada zemlje.

Novi kabinet koji je parlament odobrio prošle nedelje, sastoji se od 17 članova Levenove Socijaldemokratske partije i četiri člana Zelenih, a malo je promenjen u odnosu na dosadašnju vladu.

Švedski političari mesecima su pokušavali da sastave vladu bez stranke Švedske demokrate koja ima neonacističke >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koren. Ta stranka je treća najveća u parlamentu posle izbora 9. septembra.

Parlament je u petak glasao za vladu Stefana Levena, koji predvodi najveću stranku u parlamentu, ali nema većinu. Da bi ostao na vlasti, Leven je morao da dobije podršklu od dve strane desnog centra i partije Levica.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.