Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Dec.2018, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedska policija uhapsila muškarca osumnjičenog za planiranje terorističkog napada

Švedska policija uhapsila je muškarca osumnjičenog za pripremanje terorističkog napada, saopštila je danas bezbednosna služba te zemlje.

Agencija je navela da su "pripreme za terorističko delo bile u toku neko vreme" i dodala da je osumnjičeni, čiji identitet nije objavljen, bio povezan s osobama iz inostranstva, prenosi Asošiejted pres.

Policija je rano jutros izvela više operacija na zapadu zemlje i privela nekoliko ljudi na saslušanje. Lokalni mediji navode >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da su racije izvedene u Geteborgu, drugom najvećem švedskom gradu, i u njegovim severnim predgrađima.

Predstavnik bezednosne agencije je naveo da ta operacija švedske policije nije povezana s napadom u francuskom gradu Strazburu gde su ubijene dve, a ranjeno 13 osoba.

U prethodnih osam godina u Švedskoj su izvedena dva teroristička napada - u decembru 2010. kada su povređene dve osobe, i u aprilu 2017. kada je poginulo pet i povređeno 14 ljudi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.