Švajcarski turista ranjen u faveli zbog greške GPS-a

Izvor: B92, 30.Dec.2019, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarski turista ranjen u faveli zbog greške GPS-a

Švajcarski turista u Rio de Žaneiru ranjen je iz vatrenog oružja, u kritičnom je stanju, nakon što je greškom ušao u jednu gradsku favelu gde ga je poslao GPS.

Policija je saopštila da je spasila dvoje švajcarskih turista povredjenih u pljačkaškom napadu. Jedan od njih, Mišel Anželo Gaje, hospitalizovan je i nalazi se u kritičnom stanju, navodi se u saopštenju državne bolnice, prenosi AP.

Prema lokalnoj štampi, 73-godišnji Gaje vozio je iz grada sa suprugom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mirandom Piom Regaconi (65), kada ih je njihov GPS usmerio kroz favelu zvanu Cidade Alta. Regaconi koja je zadobila posekotine na ruci, rekla je policiji da su ih napali pljačkaši.

"Incident se dogodio u zoni u kojoj dominiraju kriminalci ... Turisti bi trebalo da izbegavaju to područje '', rekao je portparol vojne policije za AP. Dodao je da policija pretražuje favelu tragajući za odgovornima za napad.

Švajcarski par bio je na putu za primorski kolonijalni grad Parati, južno od Rija.

Tokom 2015. godine, brazilski par pratio je svoj GPS u favelu, a 70-godišnja žena ubijena je hicima iz vatrenog oružja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.