Švajcarska čokolada ubuduće i svetlucava, u bojama duge, a bez dodavanja hemikalija

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Dec.2019, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarska čokolada ubuduće i svetlucava, u bojama duge, a bez dodavanja hemikalija

Naučnici u Švajcarskoj su pronašli način da čokolada izgleda šarena, i to bez dodavanja dodatnih sastojaka.

Federalni tehnološki institut Švajcarske je danas saopštio da su istraživači otkrili metod za utiskivanje posebne strukture na površinu čokolade te ona svetluca i "blistava je poput duge".

Institut kaže da se tim procesom oponaša efekat promene boje kože kameleona.

U saopštenju piše da je "dugina čokolada" spremna za industrijsku proizvodnju, o čemu naučnici već pregovaraju s velikim proizvođačima slatkiša.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Švajcarska čokolada ubuduće i svetlucava, u bojama duge, a bez dodatnih sastojaka

Izvor: Danas, 20.Dec.2019, 00:45

Naučnici u Švajcarskoj su pronašli način da čokolada izgleda šarena, i to bez dodavanja dodatnih sastojaka.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.