Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Dec.2019, 23:09 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Švajcarska čokolada ubuduće i svetlucava, u bojama duge, a bez dodavanja hemikalija
Naučnici u Švajcarskoj su pronašli način da čokolada izgleda šarena, i to bez dodavanja dodatnih sastojaka.
Federalni tehnološki institut Švajcarske je danas saopštio da su istraživači otkrili metod za utiskivanje posebne strukture na površinu čokolade te ona svetluca i "blistava je poput duge".
Institut kaže da se tim procesom oponaša efekat promene boje kože kameleona.
U saopštenju piše da je "dugina čokolada" spremna za industrijsku proizvodnju, o čemu naučnici već pregovaraju s velikim proizvođačima slatkiša.
Švajcarska čokolada ubuduće i svetlucava, u bojama duge, a bez dodatnih sastojaka
Izvor: Danas, 20.Dec.2019, 00:45
Naučnici u Švajcarskoj su pronašli način da čokolada izgleda šarena, i to bez dodavanja dodatnih sastojaka.