Švajcarci na referendumu prihvatili novi zakon o oružju

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Maj.2019, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarci na referendumu prihvatili novi zakon o oružju

Švajcarci su danas na referendumu odobrili antiterorističke mere Evropske unije (EU) glasajući za zakon kojim se pooštravaju uslovi za posedovanje oružja, rezultati su izlaznih anketa posle glasanja.

Prema tim procenama, Švajcarci su sa 67 odsto glasova prihvatili novi zakon.

Vlasti su pre glasanja upozorile da bi odbijanje zakona moglo da dovede zemlju do toga da bude isključena iz evropskih dogovora o Šengenu i Dablinu, s kojima je povezana premda nije članica >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Evropske unije.

Zakon su kritikovala neka sportska udruženja navodeći da je bespotreban u suočavanju s terorizmom.

Oružje je rasprostranjeno u Švajcarskoj. Procenjuje se da oko 2,3 miliona građana poseduje neko oružje, što je oko jedna trećina stanovništva te zemlje.

Pooštrene mere će se odnositi na poluautomatsko oružje sa velikim šaržerima, kao i na određene vrste pušaka.

Švajcarci imaju i naviku odlaska u streljane.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Švajcarci rekli "ne" oružju, većina podržala novi zakon na referendumu

Izvor: B92, 19.Maj.2019

Cirih -- Švajcarci su danas na referendumu podržali predlog zakona o pooštravanju uslova za posedovanje oružja...Više od 63 odsto birača prihvatilo je zakonsku regulativu EU o vatrenom oružju, koja je usvojena pre dve godine posle terorističkih napada u Francuskoj, Belgiji, Nemačkoj i Britaniji,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.