Izvor: RTS, 22.Jan.2021, 18:33

Suđenje za opoziv Trampa sledeće nedelje u Senatu

Suđenje Donaldu Trampu za opoziv zbog uloge u nasilju njegovih pristalica u američkom Kapitolu trebalo bi da počne sledeće nedelje u Senatu, navode izvori iz Demokratske stranke.
U ponedeljak će Predstavnički dom dostaviti Senatu optužnicu za opoziv, pokrećući postupak u veću od 100 članova.
Republikanci su se zalagali za odlaganje tražeći više vremena za pripremu.
Tramp je otišao na Floridu po završetku mandata u sredu, neposredno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uoči inauguracije svog naslednika Džoa Bajdena.
Predstavnički dom je prošle nedelje optužio Trampa za podsticanje nasilne pobune na američkom Kapitolu, otvarajući put suđenju u Senatu. Ako bude osuđen, mogao bi mu biti zabranjeno bavljenje politikom u budućnosti.
Ukoliko demokrate, koje su ove nedelje preuzele kontrolu nad Senatom, ne promene pravila, Trampu će suđenje započeti u utorak.
"Senat će sprovesti suđenje za impičment Donalda Trampa. Biće to potpuno suđenje. Biće to pošteno suđenje", rekao je lider demokratske većine u Senatu Šumer.
Tramp je prvi američki predsednik koji je dva puta opozivan.
Njegovo suđenje u Senatu biće jedino ikada održano nakon što je predsednik napustio funkciju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.