Sudija, borac protiv korupcije, biće ministar pravde Brazila

Izvor: N1 televizija, 01.Nov.2018, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudija, borac protiv korupcije, biće ministar pravde Brazila

Brazilski sudija Seržiju Moru, koji je u središtu najveće korupcionaške istrage u istoriji zemlje, najavio je danas da će biti ministar pravde u vladi novoizabranog predsednika Žaira Bolsonara.

Njegovo imenovanje će verovatno pozdraviti Brazilci koji žele suzbijanje korupcije.

Ovo imenovanje će verovatno izazvati i podele, pošto mnogi optužuju sudiju Morua da se usmerio na levičarske političare.

Moru je potvrdio imenovanje posle današnjeg sastanka >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << s novoizabranim predsednikom zemlje Bolsonarom.

On je rekao da u tome vidi šansu da sprovede značajne antikorupcijske reforme.

Njegova istraga pokrenuta 2014. o navodnim milijardama dolara datim za podmićivanje političara i drugih državnih zvaničnika, dovela je do hapšenja nekih od najistaknutijih ličnosti u zemlji.

Na spisku je i bivši predsednik Luiš Injacio Lula da Silva, koga je Moru osudio za korupciju.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

HAPSIO DA SILVU Brazilski sudija prihvatio mesto ministra pravde

Izvor: Blic, 02.Nov.2018, 01:30

Brazilski sudija koji je predvodio jednu od najvećih pravosudnih istraga o korupciji u istoriji zemlje, Serhio Moro, izjavio je danas da je prihvatio ponudu da postane novi ministar pravosuđa u vladi novoizabranog predsednika Žaira Bolsonara.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.