Izvor: Blic, 12.Jan.2008, 01:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud odobrio objavljivanje knjige o Sesiliji Sarkozi

Sud u Parizu odbio je zahtev bivše supruge francuskog predsednika Nikole Sarkozija, Sesilije da zabrani objavljivanje knjige o njoj u kojoj ima neugodnih delova o šefu države.



Advokat bivše prve dame Francuske najavio je da će se ona žaliti. U knjizi pod nazivom "Sesilija", novinarka Ana Biton citira neke gorke opaske koje je Sesilija Sarkozi iznela na račun svog tadašnjeg muža.

Ona je, navodno, novinarki poverila da je on "čovek koji nikoga ne voli, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << čak ni svoju decu".

Sesilija Sarkozi koja se od Nikole Sarkozija razvela 15. oktobra, posle 11 godina braka, želela je da zabrani objavljivanje dela koje, kako je navela, "nanosi veliku štetu intimnosti njenog privatnog života".

"Knjiga je plod dugogodišnjeg druženje sa Sesilijom Sarkozi koje nastalo mojim bavljenjem političkim novinarstvom", izjavila je u četvrtak Frans presu autorka.

Od sredine oktobra, predsednik Francuske ne krije da ima novu ženu u svom životu: bivšu manekenku i pevačicu Karlu Bruni i čak je nagovestio da će se njome uskoro oženiti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.