Izvor: RTS, 24.Jan.2022, 20:41

Studentkinja iz Hajdelberga za RTS: Imali smo predavanje u blizini mesta pucnjave, svi su u šoku

Bili smo na predavanju nekoliko stotina metara od mesta pucnjave kada je drugarica dobila informaciju da se u kampusu Univerziteta nalazi neko sa pištoljem i da je pogodio četvoro studenata na predavanju, navela je za Internet portal RTS-a Alba Vrcelj, student medicine na Univerzitetu u Hajdelbergu. Dodala je da su se u jednom trenutku pojavile netačne informacije da ima više napadača i da su svi studenti i dalje u šoku zbog pucnjave u jednom od deset najsigurnijih gradova u Nemačkoj. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Alba Vrcelj, student medicine na Univerzitetu u Hajdelbergu, rekla je za Internet portal RTS-a da se u trenutku pucnjave u kojoj su povređene četiri osobe imala predavanja u kampusu Univerziteta.

"Bili smo na predavanju kad je moja drugarica od neke studentske grupe dobila informaciju da je u kampusu neko sa pištoljem i da je pogodio četvoro studenata na predavanju", navela je Alba Vrcelj.
Dodala je da nisu bili sigurni da li se to zaista dogodilo, pošto druge informacije nisu dolazile.
"Krenuli smo na ručak u menzu koja je u blizini zgrade gde se pucnjava desila, kada smo svi počeli da dobijamo poruke koje su delimično opisivale događaje, ali nismo imali nikakvu zvaničnu informaciju", istakla je Alba.
Naglasila je da su se na klinici na kojoj su imali predavanja svi ponašali potpuno normalno, što je nju najviše zbunilo, pošto se pucnjava dogodila na svega nekoliko stotina metara od njih.

Alba Vrcelj je kazala da su tek nakon sat vremena na Tviter nalogu policije iz Manhajma videli poziv građanima da ne odlaze u kampus, kako bi mogli brže i efikasnije da reaguju.
"Nakon toga je putem društvenih mreža stigla informacija da se napadač ubio. Naša predavanja su se nastavila potpuno normalno, kao da se ništa ne dešava", dodala je studentkinja medicine na Univerzitetu u Hajdelbergu.
Pojavile su se glasine da ima više napadačaAlba Vrcelj je objasnila i da su se u jednom momentu pojavile i informacije da ima još napadača koji se kreću po drugim klinikama u okviru kampusa, ali da su se ubrzo ispostavile kao netačne.
"Moji prijatelji i ja smo u datom trenutku odlučili da ipak nije sigurno da ostanemo na klinici na kojoj smo bili i odlučili smo da odemo peške u drugi kraj grada gde smo se osećali sigurnije", kazala je Alba Vrcelj.
Dodala je da je napadač pucao u amfiteatru za biologiju koji se nalazi u okviru botaničke bašte u kampusu.
"Ovde je sada sve normalno i policija je potvrdila da je kampus siguran nakon što su ga detaljno pregledali. Oko 18 časova nije bilo više policije na vidiku", rekla je Alba Vrcelj za Internet portal RTS-a.
"Studenti su u šoku i čekaju dodatne informacije" Alba Vrcelj je naglasila da lično nije očekivala da se pucnjava dogodi u Hajdelbergu, imajući u vidu ozbiljne kontrole nemačkih vlasti koje se tiču posedovanja oružja.

"Ovo je studentski grad i jedan od deset najsigurnijih u Nemačkoj, tako da nikad nisam mislila da postoji mogućnost ovakvog napada", navela je studentkinja.
Napomenula je da su studenti koji su danas pohađali nastavu i dalje u šoku i da svi čekaju dodatne informacije, pošto su, kako je rekla, svi zasad jako slabo informisani o svemu što se dogodilo.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"SVI SU U ŠOKU" Ispovest studentkinje koja je bila na licu mesta pucnjave u Hajdelbergu: Imali smo predavanje KADA JE SVE POČELO (FOTO)

Izvor: Blic, 25.Jan.2022, 07:46

Bili smo na predavanju nekoliko stotina metara od mesta pucnjave kada je drugarica dobila informaciju da se u kampusu Univerziteta nalazi neko sa pištoljem i da je pogodio četvoro studenata na predavanju, navela je za Internet portal RTS-a Alba Vrcelj, student medicine na Univerzitetu u Hajdelbergu....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.