Stranke o (zlo)upotrebi službenih vozila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2015, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stranke o (zlo)upotrebi službenih vozila

Opoziciona Demokratska stranka (DS) optužila je danas gradske vlasti u Novom Sadu da pokušavaju da zataškaju brojne afere sa zloupotrebom službenih vozila u gradskim javnim preduzećima i ustanovama. Gradski odbor SNS podseća da su demokrate glasale za izveštaje Radne grupe o zloupotrebama službenih vozila i takvo ponašanje demokrata ocenjuje kao licemerno.

DS je u saopštenju kritikovao izveštaj Radne grupe Skupštine Novog Sada i naveo da njime nije obuhvaćen slučaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kada je direktor Slobodne carinske zone Novi Sad Nenad Barac vozio pijan i izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je povređeno dvoje mladih ljudi.

"Nije pomenut ni slučaj iz JKP Lisje, kada je za popravku slupanog auta plaćeno čak 860.000 dinara, a nema ni reči o korišćenju vozila JKP Čistoća u kampanji za lokalne izbore u Odžacima", saopštila je DS.

Stranka je navela da su objavljeni podaci Radne grupe potvrdili da je potrošnja goriva u gradskim preduzećima i ustanovama u 2012, 2013. i 2014. godini neuporedivo veća nego što je bila pre promene gradske vlasti.

Radna grupa koja je trebalo da proveri kako gradska preduzeća i ustanove koriste službene automobile, formirana je na inicijativu odbornika DS u Skupštini grada.

DS je naveo da, iako nije zadovoljan izveštajem Radne grupe, predstavnik te stranke ga je potpisao, zbog zaključaka kojima se od Gradskog veća traži da preduzme potrebne mere, kako bi se napokon uredilo raspolaganje imovinom svih građana Novog Sada.

SNS: DS glasala za izveštaje, a posle ih kritikuje

"Povodom saopštenja DS u kojem se kritikuje izveštaj Radne grupe Skupštine grada vezano za zloupotrebe službenih vozila u periodu 2004-2014. godine, Gradski odbor SNS je dužan da ukaže na do sada nezabeležen pokušaj obmane javnosti od strane DS", ističe se u saopštenju naprednjaka.

SNS napominje da su Radnu grupu činili predstavnici svih odborničkih grupa, uključujući i odborničku grupu DS.

"Činjenica da su predstavnici DS glasali za sve izveštaje Radne grupe, da bi kasnije DS u saopštenju za javnost napadala pomenute izveštaje, dovoljno govori o nezabeleženom licemerju i nemoralu jedne političke organizacije koja svakim danom sve dublje tone", ističe SNS.

U saopštenju se podseća da niko od članova Radne grupe, uključujući i predstavnike DS, tokom godinu dana rada nije izneo nijednu tvrdnju o eventualnom pokušaju političke zaštite, niti o političkom progonu bilo kog funkcionera koji je bio u fokusu pažnje Radne grupe.

Na pitanje zašto je najveći deo izveštaja vezan za period 2008-2012. godine ne treba da odgovara Radna grupa, već Igor Pavličić i njegovi najbliži saradnici, poput funkcionera DS Srboljuba Bubnjevića, koji je 2011. godine službenim vozilom pijan izazvao udes u centru Novog Sada, smatraju naprednjaci.

SNS još jednom poziva DS da prestane da obmanjuje građane Novog Sada, piše u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DS: Vlast u Novom Sadu zataškava afere sa službenim vozilima

Izvor: Blic, 08.Nov.2015

Opoziciona Demokratska stranka (DS) optužila je danas gradske vlasti u Novom Sadu da pokušavaju da zataškaju brojne afere sa zloupotrebom službenih vozila u gradskim javnim preduzećima i ustanovama...DS je u saopštenju kritikovao izveštaj Radne grupe Skupštine Novog Sada i naveo da njime nije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.