Srbija zainteresovana za ruske PVO sisteme „Pancir“

Izvor: Vostok.rs, 19.Okt.2019, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija zainteresovana za ruske PVO sisteme „Pancir“

Potpredsednik vlade Rusije Jurij Borisov, govoreći o izveštajima o interesovanju Srbije za kupovinu ruskih PVO sistema "Pancir S", rekao je da Ruska Federacija sa Srbima razgovara o ovoj vrsti oružja. "Da, imamo takve razgovore u vezi `Pancira`", rekao je Borisov novinarima, odgovarajući na pitanje.

„Pancir S” je raketno-topovski PVO sistem kratkog dometa namenjen za zaštitu civilnih i vojnih objekata od napada svim savremenim i perspektivnim sredstvima vazdušnog napada, u svim meteo uslovima bez obira na doba dana (dan/noć), pri masovnoj upotrebi protivničkih sistema za protivelektronsku borbu. Raketama može da gađa ciljeve na daljini 20km/ visini 15km, dok topovima pokriva daljinu do 5000 metara. Topovi dejstvuju brzinom od oko 4,800 granata u minuti. Zahvaljujući svojoj univerzalnosti sistem se može upotrebiti i protiv kopnenih i nadvodnih ciljeva.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.