Sprečen napad: Islamisti planirali da ubiju što više moguće nevernika

Izvor: B92, 12.Nov.2019, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečen napad: Islamisti planirali da "ubiju što više moguće nevernika"

Berlin -- Nemačke vlasti uhapsile su tri osobe zbog sumnje da su kao pristalice Islamske države pripremale napade kako bi "ubili što je više moguće nevernika".

Tužilaštvo u Frankfurtu saopštilo je da su oni privedeni prilikom pretresa tri stana u Ofenbahu u akciji u kojoj je učestvovalo 170 policajaca.

Glavni tužilac Nadja Nizen rekla je da je prvoosumnjičeni, 24-godišnji državljanin Nemačke makedonskog porekla, već nabavio materijal neophodan za pravljenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << eksploziva i da je preko interneta pokušavao da kupi vatreno oružje.

Policija je zaplenila razne supstance i naprave u njegovom stanu.

Druga dvojica osumnjičenih su turski državljani stari 21 i 22 godine, prenosi AP. Sva trojica su prema tvrdnjama svedoka ranije govorila da podržavaju Islamsku državu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.