Sprečen masovni napad u Tenesiju, uhapšen vozač kamiona

Izvor: RTS, 21.Avg.2019, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečen masovni napad u Tenesiju, uhapšen vozač kamiona

Federalne vlasti su saopštile da su uhapsile vozača kamiona u Indijanapolisu koji je planirao masovni napad u crkvi u Tenesiju.
Tridesetosmogodišnji Tomas Metju Mek Viker planiao je napad u Tenesiju u Memfisu, pokazuje izjava iz suda u Alabami.

FBI je uhapsila Mek Vikera u Indijanapolisu u ponedeljak. Sud nije objavio detalje hapšenja. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Navedeno je da su detalji tajna.
Ovo je najnoviji slučaj da je neko uhapšen nakon sumnji da je želeo da izvrši masovni napad, ukazje Ju-Es-Ej Tudej.
TRT navodi da je ranije ovog meseca Mek Vikerova prijateljica iz Alabame dojavila agentu FBI da je on razmatrao pucnjavu u Alabami ili da ubije ljude na ulici.
Njegova majka je izjavila da je posedovao pištolj i da je ponekad koristio narkotike. Istakla je i da se njen sin leči od šizofrenije.
FBI je potvrdio da je Mek Viker od svog poslodavca u četvrtak zatražio slobodan dan, uz najavu da će ga provesti u Memfisu.
U saopštenju se ne navode njegovi motivi niti o kojoj crkvi u Memfisu je reč. Njegova prijateljica nije saznala tačnu lokaciju planiranog napada, dodaje TRT.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

UHAPŠEN MUŠKARAC: Pretio da će razneti crkvu

Izvor: Večernje novosti, 21.Avg.2019

Vozač kamiona, koji je pretio da će "razneti" crkvu u Memfisu i rekao da su ga progonile "duhovne zmije i pauci" koji su ljudi stavili u njegov krevet, uhapšen je u Indijani, manje od nedelju dana pre dana koji je planirao za napad Vozač kamiona, koji je pretio da će "razneti"...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.