Spasovski: Policija da bude u službi građana tokom kampanje

Izvor: Blic, 26.Sep.2017, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spasovski: Policija da bude u službi građana tokom kampanje

Ministar unutrašnjih poslova Makedonije Oliver Spasovski razgovarao je danas sa pripadnicima policije koji će obezbeđivati loalne izbore, 15. oktobra, poručivši da moraju da budu u službi građana i da pritom moraju da poštuju zakon.

Glavna poruka je, rekao je Spasovski, da nijedan policijski službenik ne sme učestvovati u izbornoj kampanji niti biti u službi bilo koje političke partije.

- Trebalo bi da budete u službi građana i Makedonije, a ne u službi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << političkih partija. Mi to dugujemo građanima Makedonije, onima koji nas plaćaju tako što plaćaju porez. Pozivam sve političke partije da budu na nivou svog zadatka i da porukama dopru do građana, a ne da to rade kršeći zakon - rekao je Spasovski, preneli su makedonski mediji.

Komentarišući izjave predsednika opozicione VMRO-DPMNE Nikole Gruevskog, da će na lokalnim izborima MUP biti u službi vladajuće SDSM, Spasovski je rekao da je prošlo vreme kada je policija korišćena u političke svrhe.

Spasovski je rekao da će strogo biti kažnjavana svaka zloupotreba ljudskih i materijalnih resursa.

Ministar je pozvao državljane Makedonije da se, ukoliko primete bilo kakav pritisak predstavnika vlasti ili policije, da to prijave Sektoru za unutrašnju kontrolu MUP-a.

U Makedoniji je danas zvanično počela izborna kampanja uoči predstojećih lokalnih izbora.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.