Španci pronašli tela 17 migranata u Sredozemnom moru

Izvor: N1 televizija, 06.Nov.2018, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španci pronašli tela 17 migranata u Sredozemnom moru

Španske spasilačke službe su pretraživale more i obale južne Španije, tražeći 17 nestalih migranata, dan nakon što su pronašli tela 17 nastradalih u pokušaju da brodovima iz severne Afrike stignu u Evropu.

Civilna garda je saopštila da je juče pronašla četiri tela i 22 živa migranta iz severne Afrike nakon što se njihov brod nasukao na greben. Za 13 preživelih se veruje da su maloletnici bez pratnje odraslih.

Navedeno je da se 17 osoba vode kao nestale, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ali da su one možda same stigli do španske obale. Potraga je nastavljena i na kopnu i na moru.

Ranije u ponedeljak je spašeno 80 migranata, dok su pronađena tela njih 13.

Pomorska spasilačka služba je saopštila da su migranti putovali u dva broda i da su svi spašeni prebačeni u enklavu Melila, okruženu teritorijom Maroka.

UN navode da je skoro 2.200 ljudi ove godine izgubilo život u pokušaju da pređu Sredozemno more.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.