Španci presreli podmornicu, zaplenjene tri tone kokaina

Izvor: RTS, 25.Nov.2019, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španci presreli podmornicu, zaplenjene tri tone kokaina

Španske vlasti zaplenile su tri tone kokaina u podmornici, koja je do te države doplovila iz Južne Amerike. Uhapšena dvojica državljana Ekvadora. Cena podmornice je oko dva i po miliona evra, a vrednost tovara oko trista miliona dolara.
Prva narko-podmornica u istoriji evropske borbe protiv trgovine narkoticima presretnuta je nedaleko od Galicije sa oko tri tone čistog kokaina, javlja španski El >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pais.

List navodi i da iza ove operacije stoji moćna švercerska organizacija jer cena podmornice iznosi oko 2,5 miliona evra.
Podmornica duga 22 metra krenula je put Evrope iz Kolumbije i španska policija navodi da je "aktivna godinama", iako nema dokaza da je ranije plovila ka Evropi.
Glasine o podmornicama koje u Španiju dovoze kokain iz Južne Amerike godinama kruže u španskim službama bezbednosti, ali policija do sada nije uspela da uđe u trag takvim plovilima.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.