Izvor: N1 televizija, 23.Jun.2018, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spajanje razdvojenih porodica dve Koreje od 20. avgusta

Delegacije Severne i Južne Koreje dogovorile su se da od 20. do 26. avgusta organizuju ponovno spajanje porodica, koje su razdvojene u Korejskom ratu, saopštilo je južnokorejsko Ministarstvo za ujedinjenje pozivajući se na zajedničko saopštenje delegacija.

Izvor: N1/ Agencije

Ujedinjenje porodica, prvo posle tri godine pauze, jedno je od koraka koje su obećali lideri dve zemlje prilikom poslednjeg sastanka.

Ovaj susret je emotivan događaj, posebno za >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << starije članove porodica, koji će se sastati nakon višedecenijske razdvojenosti.

Do spajanja porodica dolazi s vremena na vreme, u zavisnosti od toga koliko su dobre trenutne veze između dve Koreje.

"Složili smo se sa našim južnim susedom da sastanak razdvojenih porodica održimo na Dan oslobođenja, 15. avgusta. Ceo proces ujedinjenja će trajati 7 dana, od 20 do 26 avgusta", kaže Pak Jong Il, šef severnokorejske delegacije.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.