Sombor ulaže 30 miliona dinara u populacionu politiku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2019, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sombor ulaže 30 miliona dinara u populacionu politiku

Grad Sombor uložiće 30 miliona dinara za sprovođenje mera populacione politike. Ministarstvo je za tu namenu izdvojilo 25,5 miliona, a grad Sombor 4,5 miliona dinara. jedna od mera u tom gradu je ulaganje u jedinstven servis za pranje i peglanje veša.

Jasna Engert za šest sati, koliko joj traje radno vreme, ne ispušta peglu iz ruke, jer treba ispeglati sve ono što korisnice usluge peglanja donesu u Crveni krst pre polaska na posao.

“Ženice smi stalno donose >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << garderobu. Mislim da su zadovoljne, lepo se družimo, sarađujemo, ja ih pozovem kada završim peglanje. One preizmu garderobu, donesu drugu i tako u krug “, kaže Jasna Engert.

Servis peglanja za zaposlene žene sa maloletnom decom realizovan je u proteklih šest meseci u Somboru, Apatinu, Odžacima i Subotici, ali u somborskom Crvenom krstu, iako je projekat završen 15-og aprila, nisu prestali pružati uslugu besplatnog peglanja.

“Trenutno u Somboru imamo 11 porodica, sa 49 članova, koje su uključene u ovaj projekat. U početku je bila neverica da li je moguće da će neko bespltano peglati i da je dovoljna samo potvrda o zaposlenju i o tome da porodica ima dvoje ili više maloletne dece, ili potvrda o samohranom roditeljstvu”, rekla je Biljana Klipa, sekretarka Crvenog krsta Sombor.

Servis besplatnog peglanja mera je populacione politike za koju je Sombor pohvale dobio i od Ministarstva zaduženog za demografiju i populacionu politiku, a taj projekat biće ne samo nastavljen, već i proširen.

“U odnosu na prošlu godinu ova mera je unapređena u smislu da smo sada dobili i sredstva za nabavku jednog automobila, tako da sada tu uslugu možemo prižiti i u selima, a osim peglanaj biće moguće i pranje”, kaže Nevena Rоsić, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Grada Sombora.

Pomoću mera populacione politike biće finansirana i kupovina seoskih kuća. Merama populacione politike biće adapatiran jedan vrtiću u Somboru, otvoreno savetovalište i osnovan “Agrobiznis centar” za ekonomsko osnaživanje mladih bračnih parova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.