Šojgu: Vežba „Okeanski štit“ biće održavana redovno

Izvor: Vostok.rs, 03.Nov.2018, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojgu: Vežba „Okeanski štit“ biće održavana redovno

Ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu izjavio je da će ubuduće vojna vežba „Okeanski štit“, u kojima učestvuju mornarica i avijacija, biti održavane redovno.
Kako je podsetio Šojgu, te vežbe su ove godine održane prvi put u istoriji Rusije.  S tim u vezi, kako je pojasnio ruski ministar, na Mediteranu je formirana velika grupacija vojno-pomorske flote koja je sposobna da samostalno rešava širok spektar zadataka u promenljivim situacijama.  Vežba je održana pod kontrolom Glavne komande Ratne mornarice iz kontrolnog centra u Sankt Peterburgu i pomoćnog komandnog mesta koje se nalazi u sirijskoj luci Tartusu, rekao je Šojgu.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.